Aira Compact de la Roland pune sunetele de tobe TR, linia de bas 303 și sunete de sinteză Juno in "buzunar"

10-05-2022

Noua gamă Aira Compact de la Roland pune sunetele de tobe TR, linia de bas 303 și sunete de sinteză Juno in "buzunar"

Gama de instrumente Aira de la Roland este extinsă din nou odată cu lansarea a trei instrumente „Aira Compact” care se bazează pe TR-8 Beat Machine; Sintetizatorul Juno-60 și procesorul de voce E-4 Voice Tweaker.

Poate fi dificil să înțelegem ce diferențiază un produs Aira de unul standard Roland, de exemplu, are toba TR-8S, dar nu TR-6S, vărul său apropiat subțire - dar este destul de limpede despre ce este vorba în gama Aira Compact.

Acestea sunt cutii „distractive, accesibile și ușor de utilizat” care sunt concepute pentru a fi utilizate fie individual, fie împreună, într-un mod similar cu Volca de Korg. Acesta fiind Roland, totul este complet digital.

Încă o dată, tehnologia Analog Circuit Behavior (ACB) de la Roland este în joc, iar fiecare model vine cu o baterie reîncărcabilă încorporată care promite o durată de funcționare suficientă.

T-8 arată cel mai simplu dintre cele trei: este un drum machine ă cu șase piste care include sunete de la TR-808, TR-909 și TR-606. Primești și o parte de linie de bas bazată pe TB-303, ducând dispozitivul pe teritoriul groovebox.

Există, evident, un secvențior integrat - acesta poate rula până la 32 de pasi - cu caracteristici precum looper, schimbarea ritmului și probabilitatea care vă permit să adăugați variații groove-urilor dvs. Puteți modifica sunetul basului și există efecte precum efecte reverb si delay.

Sintetizatorul de acorduri J-6 este, fără îndoială, o propunere mai curioasă - combină un motor de sintetizator Juno-60 (probabil același pe care îl veți găsi în noul Juno-X de dimensiune completă) cu un secvențator de acorduri. Sunt incluse 100 de acorduri, fiecare permițându-vă să utilzati acorduri și să creați progresii folosind tastatura încorporată. De asemenea, puteți forma variații (arpegii, acroduri în stil chitară, etc).

Desigur, puteți folosi J-6 ca sintetizator (ca și celelalte Aira Compact, are conectivitate MIDI), deși dincolo de alegerea sunetului în sine, editarea este limitată la controalele filtrului și anvelopei. Din nou, există și efecte de delay și reverb.

În cele din urmă, ajungem la E-4 Voice Tweaker, o cutie compactă de efecte vocale care promite totul, de la procesoare standard până la transformari vocale complete. Există glisoare de înălțime și formant pentru schimbarea instantanee de gen și efecte de voce robot (printre altele), și aveți, de asemenea, opțiunile obișnuite de armonizare automată și vocoder.