0 Cosul tau COS

Recomandari, Sfaturi, Achizitie

Va rugam vizualizati continutul pagini de mai jos

 

RECOMANDARI, SFATURI, ACHIZITIE CHITARA

Este greu să alegi chitara potrivită, pentru că sunt atât de multe ofertele. În zilele noastre există o mulțime de chitări grozave pentru începători, dar, din nou, există și o mulțime de lucruri proaste. Înainte de a comanda și a cumpăra o chitară întreabă experții. Oferiți-vă timp să citiți și urmariți sfaturile noastre înainte de a vă deschide portofelul.

Ati luat un virus. Ați decis să cumpărați o chitară acustică - și nimic nu vă va opri, nici măcar privirea bântuita și înfometata din ochii copiilor dvs. Deci, vă goliti contul bancar, retrageti fondul copiilor pentru facultate și va indreptati catre acel loc cu reputatia controversata: un magazin de muzică. Veti cumpara  acea acustică, cu sau fara entuziasmul soției dumneavoastra.

Va strecurati printre prin rack-urile de echipamente și o mulțimea de nepriceputi care încearcă să cante "Stairway to Heaven", pentru a ajunge la sala de chitare acustice din capatul clădirii.

Dupa ce închideți ușile de sticlă, respirați profund și cercetați camera. Sute de acustice de toate dimensiunile, formele și culorile atârnă, ca intr-o macelarie, de pereți și de tavan. Chiar vreti să luati una din aceste minunatii acasă astăzi, chiar acum, dar un gand brusc va potoleste mâinile tremurande: nu am idee ce caut.

Sarcina noastra este să vă dam acea idee - pentru a vă asigura că, înainte de a intra într-un magazin de muzică mare și strălucitor, veți avea o idee destul de bună despre ceea ce doriți de la o chitară acustică.

Unde ne oprim cu bugetul?

Cu excepția cazului în care mătușa voastră muribundă v-a daruit chitara ei vintage care a acumulat praf si valoare în pod toți acești ani, prima dvs. întrebare trebuie să fie: Cât de mult vreau să cheltuiesc? Chiar dacă există chitare respectabile în orice interval de preț, este adevărat că primiti ceea ce plătiți. Și dacă un vânzător viclean vă convinge că are "exact ceea ce căutați și este doar un pic mai scump", trebuie să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză.


Dacă sunteți începător sau doriți doar să aveti ceva de făcut în dormitor sau pe plajă, va trebui totuși să cheltuiți cel puțin 300 de lei pentru o chitară. Orice mai puțin de atat va va aduce aproape sigur ceva care nu numai că va fi foarte dificil de utlilizat, dar nu va suna nici prea bine. Sa presupunem că ai un plafon de cheltuieli de aproximativ 1000 de lei O chitara din această gamă de preț ar trebui să aiba fata de rezonanta din lemn solid . Ridicați acest buget la 2000-2500 și deja vorbim despre un instrument din lemn masiv. Cuvântul "laminat" nu trebuie să apară în descrierea chitarelor care costă aproape sau mai mult de acest buget.

Chitarele în gama de 3000 - 5000 de lei nu va vor aduce nimic mai putin decât un instrument profesionist pe care îl veți iubi și nu îl veți depăși niciodată. Orice mai presus de acest buget și sunteți pe un teritoriu extrem de specializat și artizanal - o zonă periculoasa, pentru că dacă faceti o greseala la aceasta categorie, nimic nu vă va da vreodată un sentiment mai acru în stomac.

Dacă sunteți foarte constiincios legat de buget, iată câteva sugestii prietenoase: 

Nu investiti banii în accesorii scumpe - de ex., Curele de piele preluate manual, sau chiar cele practice, cum ar fi un tuner de înaltă calitate. În schimb, investiti toți acești bani în cea mai bună chitară pe care o puteți cumpara. 

Nu uitati că nimeni nu mai plătește prețul de listă în aceste vremuri; reducerile de zece până la treizeci (și adesea patruzeci) de procente sunt standard. Magazinele de muzică nu se deosebesc de magazinele de îmbrăcăminte sau de magazinele audio - vor folosi orice fel de sărbătoare sau ocazie pentru a avea un "Eveniment de vânzări al secolului" care, de fapt, nu vă va oferi economii reale.

Alegerea 'armei' tale:

Nu există bine sau rău atunci când vine vorba de a alege o chitară. Mai mare nu înseamnă întotdeauna mai bine, iar popularitatea unei chitare nu înseamnă neapărat că este potrivita pentru tine. Chitarele acustice vin în toate formele și dimensiunile și - aceasta ar trebui să fie mantra ta - ceea ce altcineva găsește atrăgător poate că nu este potrivit pentru tine.


'Calul de bataie" al chitarelor acustice este dreadnought-ul, Martin D-28 fiind reprezentantul clasic. Puternic, versatil și extrem de aratos, acest model poate fi auzit pe nenumărate înregistrări și este chitara reprezentativa rockului clasic. Succesul lui D-28 de-a lungul anilor a dat naștere unei multimi de copii, bune și rele. Alegeți una, prindeti câteva acorduri și apoi incercati ceva cu un aspect, sunet și sunet diferit - o chitară mică, cum ar fi un Taylor Grand Concert,un Gibson Jumbo sau o Ovation Adamas. Chiar dacă nu vă puteți permite niciunul dintre aceste instrumente, testarea acestora vă va ajuta sa va faceti o idee despre tipul de chitară cu care vă simțiți cel mai bine.

Setarea instrumentului:

Evident, orice chitară pe care o alegeți în cele din urmă trebuie sa va faca sa va simtiti confortabil. Dacă acțiunea este prea mare - corzile sunt prea departate de fretboard - degetele vor plăti pretul și poate fi un indiciu că gâtul este deformat. Căutați acțiuni mici, de-a lungul gatului, cu corzile ușor mai ridicate la cel de-al 12-lea fret. Verificati frebuzz-ul cantand note individuale în diferite locuri pe gât. Unii muzicieni profesionisti prefera ca acțiunea lor să fie mai ridicata pentru un sunet mai clar, dar dacă sunteți un începător care isi cumpără prima acustică, probabil veți prefera corzi light si actiune mica.

S-ar putea să fi auzit muzicieni care să discute cât de buna sau rea este "intonația" pe o anumită chitară. Acest lucru se referă la cât de bine suna o chitară de-a lungul gatului. Cea mai ușoară modalitate de a verifica acest lucru este să incerci acordul Re in prima pozitie si apoi la tasta 14. În cazul în care chitara falseaza la tasta 14 inseamna că are o problemă.

Deși intionatia și alte probleme cum ar fi fretbuzz-ul pot fi adesea rezolvate cu o simpla ajustare de gat, uneori, acestea necesită ajustarea bridge-ului. De obicei acesta este un aspect în care nu doriți să intrați atunci când cumpărați o nouă chitară. Pe de altă parte, dacă te-ai îndrăgostit cu adevarat de un instrument care necesită puțină muncă, trebuie să te ocupi de reparatiile necesare și apoi să încerci din nou chitara înainte de a finaliza achiziția.

Click pe fotografie pentru a accesa categoriile preferate 

Chitara acustica, chitara folk, western - Music and More  Chitara clasica 4/4, chitara intreaga - Music and More  Chitara bass, chitare bass cu 4 si 5 corzi - Music and MoreChitara electrica - Music and More

 

 

 

Garantie 36 luni
plus alte garantii speciale

Livrare Gratuita
la comenzi de peste 399 lei

Plata in Rate
fara dobanda

Returnare
in 14 zile

Service
autorizat

LIVRARE
cu verificare