Cort a lansat noul model de chitară acustică "Gold Mini"

21-03-2019
Cort a lansat noul model de chitară acustică "Gold Mini" - Music and More

Odată cu lansarea modelului Gold Mini, Cort introduce o chitară cu toate caracteristicile găsite pe o Gold-D6 dreadnought, la 3/4 din mărime. Scala de 19 fret-uri, de 22.8", face ca acest instrument să fie ideal pentru cei în mișcare și avizii de călătorii, care doresc un instrument de înaltă calitate ce nu sacrifică sunetul pentru portabilitate.

 

 

O altă distincție împortantă între Gold Mini și modelele mai mari din seria Gold este molidul masiv Adirondack. Mai puternic și mai dens decât molidul Sitka, Adirondack se caracterizează printr-o dinamică largă, precum și prin articularea clară la volume mai mari. Această calitate sonică este posibilă printr-un proces special denumit ATV (Aged to Vintage), în care partea superioară este tratată într-un mod care îi conferă un ton mare, deschis, precum o acustică de epocă. Finisajul este tratat cu ultrasunete, mai subțire și este proiectat să fie mai puțin constrictiv instrumentului, contribuind la acustică.

 

 


 

Partea din spate și lateralele modelului Gold Mini sunt din lemn masiv de mahon, precum și gâtul, care este susținut de o articulație dublă, cu două bucăți de nuc pentru o rigiditate și stabilitate sporită. Abanos Macassar este folosit pentru a spori mobilitatea pe fretboard, iar același lemn este folosit pe bridge, sporind tonul natural al chitării. Mobilitatea este îmbunătățită, de asemenea, de noul profil de gât al seriei Gold, cu o margine rotunjită pentru un plus de confort. De asemenea, Gold Mini este disponibilă și în variantă electro-acustică.

Postari

Nu exista recenzii

Adauga recenzie