Cort introduce pe piață noua colecție de chitare acustice Bevel Cut

14-03-2019
Cort introduce pe piață noua colecție de chitare acustice Bevel Cut

Cort are plăcerea de a introduce pe piață Colecția Bevel Cut, o nouă serie de 4 chitare acustice cu un contur ergonomic al corpului, cu cutaway (GA-MY Bevel și GA-PF Bevel) și dreadnought/ orchestra (EARTH și LUCE). Bevel Cut oferă muzicienilor o poziție confortabilă datorită "cotierei" de pe corpul chitarei, pentru sesiuni de cântat mai relaxate, fără a afecta acustica instrumentului.

Aceste chitare sunt construite din diferite tipuri de lemn pentru tonuri unice, dar împart multe elemente comune, precum scala de 643mm și prăgușul de 43mm, 20 de taste pe grif de mahon, cu punți de tip "dovetail" și tastieră din lemn de ovangkol. Corzi D'Addario EXP16 (.012 - .053) vin montate pe chitarele din Colecția Bevel Cut și toate cele 4 instrumente au fețele cutiei de rezonanță construite din lemn solid de molid Sitka - ideal pentru orice stil de muzică datorită flexibilității sale și durității mari.

 

 

Din serie fac parte două modele Grand Regal Bevel, ambele cu corp de tip auditorium, dar cu proprietăți acustice diferite. Spatele arcuit al ambelor chitare influențează drastic acustica, oferind mai multă rezonanță și sustain, iar vopseaua tratată cu UV rezultă într-un finish puternic și rezistent la zgârieturi, fără a adăuga greutate în plus.

Cort GA-MY Bevel

Modelele Grand Regal Bevel vin instalate cu pre-amplificatoare L.R. Baggs, cu două controale simple (Volum/ Ton), cheițe de acordaj die-cast aurite, pini de prăguș din lemn dur de abanos și rozetă din scoică abalone.

Spatele și lateralele acestui model sunt construite din lemn de mirt. Acest lemn este uniunea acustică între palisandru, mahon și arțar, mult mai ușor de manevrat la fabricație și ce aduce un mix dinamic de joase și înalte. Culoarea naturală blond-gălbuie a acestui lemn variază de la chitară la chitară, așa că fiecare model GA-MY este unic în sine.

Cort GA-PF Bevel

Față de modelul anterior, GA-PF are lateralele și spatele (tot arcuit) construite din lemn pau ferro, cu proprietăți acustice asemănătoare palisandrului, abanosului și al arțarului.

Cort EARTH Bevel


Cort LUCE Bevel

Pentru muzicienii ce caută un design simplu, dar cu aceleași beneficii ergonomice, modelele dreadnought (EARH Bevel) și orchestra (LUCE Bevel) sunt opțiuni de încredere. Ambele chitare sunt construite din mahon (lateralele și spatele), ce oferă un sunet puternic și cald, cu medii bine definite și ce compensează lipsa pre-amplificatoarelor prin mai multă rezonanță și volum natural. Din punct de vedere estetic, ambele chitare vin cu un finish de tip open pore, ce îmbunătățește rezonanța chitarei, fără a adăuga greutate în plus.

 

 

Prin urmare dacă sunteți în căutarea unor instrumente cu design clasic, dar ergonomic, a unor tonuri calde provenite din diverse tipuri de lemn exotice, atunci Colecția Bevel Cut de la Cort este alegerea înțeleaptă.

Postari

Nu exista recenzii

Adauga recenzie