0 Cosul tau COS

Returnarea Instrumentelor Muzicale - 30 de zile

14 zile conform Ordonanței Guvernului O.U.G. 34/2014

+ bonus 16 zile conform conditiilor de returnare Music and More

1Sunați la Fan Courier 021.9336 și transmiteti că aveți de livrat un colet pentru Tempo Music Impex.
2Completați acest formular de retur. Împachetați produsele și accesoriile acestora în ambalajul original.
3Trimiteți, împreună cu produsele, documentele de achiziție (bon fiscal, factură și certificat de garanție).
4Trimiteți pachetul la această adresă:
București, Sector 5, Calea Rahovei nr. 266-268, Electromagnetica Bussines Park, corp 61, et. 6, cam 41.
5După ce trimiteți pachetul, vă rugăm să ne informați printr-un email.

14 zile conform Ordonanței Guvernului O.U.G. 34/2014

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Returnarea produselor achiziționate prin încheierea unui contract la distanță se va face conform Ordonanței Guvernului O.U.G. 34/2014 care stipulează:

Art. 10. - Consumatorul nu poate denunţa unilateral următoarele tipuri de contracte, cu excepţia cazurilor în care părţile au convenit altfel:

  1. contracte de furnizare de servicii a căror execuție a început, cu acordul consumatorului, înaintea expirării termenului de 14 zile lucrătoare;
  2. contracte de furnizare de produse sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile cursurilor pieței financiare, care nu pot fi controlate de către comerciant;
  3. contracte de furnizare a unor produse executate după specificațiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum și a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
  4. contracte de furnizare a înregistrărilor audio, video sau a programelor informatice, în cazul în care au fost desigilate de către consumator;
  5. contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, jurnalelor-magazin;
  6. contracte de servicii de pariuri sau loterii.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Consumatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în termen de 14 zile calendaristice, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 14 zile prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă de la data primirii lor de către consumator. Rambursarea sumelor se va face în cel mult 14 de zile calendaristice de la data denunțării contractului de către consumator. Costurile transportului de retur vor fi suportate de către client și nu vor fi rambursate.

Produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite, în ambalajul original și însoțite de toate accesoriile și documentele originale, fără a prezenta urme de utilizare. În caz contrar, returnarea va fi refuzată.

Produsele ridicate / cumpărate din magazin pot fi returnate în 48 de ore de la emiterea documentelor.

 

1. În cazul în care doriți returnarea produsului pentru că nu corespunde cu cel dorit de dumneavoastră, o puteți face în următoarele condiții:

1.1 aveți dreptul sa ne notificați în scris că doriți să renunțați la cumpărare.

1.2 returnarea se poate face în maxim 14 zile calendaristice de la data primirii produselor achiziționate, iar în 1.3 cazul prestărilor de servicii de la data semnării contractului.

1.4 returnarea produselor este acceptată doar pentru persoanele fizice și numai pentru achizițiile la distanță.

1.5 produsele returnate trebuie să fie în ambalajul original nedeteriorat, cu etichetele intacte, fără niciun fel de uzură fizică sau tehnică.

1.6 produsele insotie de Licențele (Keylock) activate (licențe preinstalate pe notebook-uri, tablete, smartphone, desktop sau alte sisteme) se pot returna numai cu conditia ca aceste licente sa fie conforme/active sau cumparatorul sa faca dovada achitarii/furnizarii unei noi licente valabile.

1.7 returnarea produselor se va face la sediul din București, Sector 5, Calea Rahovei nr. 266-268.  Electromagnetica Bussines Park, corp 61, et. 6, cam 41, sau folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea.

1.8 la primirea produsului returnat se va exercita o analiză amănunțită asupra stării fizice și de funcționare, iar în urma analizei se va întocmi un proces verbal de retur.

1.9 produsele returnate vor fi însoțite de documentele de achiziție și certificatele de garanție.

1.10 dacă toate condițiile sunt îndeplinite cumulat, se vor returna sumele achitate de către client, în termen de 30 de zile de la data denunțării în scris a contractului, împreună cu facturile fiscale de stornare și alte documente necesare, după cum este cazul.

1.11 sumele vor fi returnate prin intermediul unui virament bancar în contul clientului.

1.12 dacă produsele returnate și ambalajele originale ale acestora nu sunt în stare bună fizică și de funcționare, acestea nu se vor putea returna.

1.13 după returnarea produsului puteți opta fie pentru returnarea sumei integrale, returnarea unei sume parțiale și înlocuirea cu un produs mai ieftin sau înlocuirea cu un produs mai scump și achitarea sumei ca în cazul în care au fost achiziționate mai multe produse de același fel, nu se poate returna decât un singur produs desigilat, restul cantității este acceptată doar dacă produsele sunt sigilate.

1.14 costurile returnării produselor vor fi suportate de către Client.

 

2. Nu se pot returna produse aflate în una sau mai multe din următoarele situații

2.1 Produsul a fost adus pe "Precomandă"  sau ''Disponibil La Comanda'' (- vezi info stoc - este definită ca fiind lista de produse comandată de către Cumpărător și care nu se află în stocul uzual al Vânzătorului, dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme și a plății unui avans, în termenii agreați de părți, conform contractului de vânzare-cumpărare întocmit la momentul comenzii. Vânzătorul îl va informa pe Cumpărător despre produsele comandate care constituie "Precomandă" sau 'Disponibil La Comanda''.

2.2 Produsul nu mai are ambalajul original, complet, în care a fost livrat.

2.3 Produsul este defect. Se va solicita fisa de service. Va fi adus la starea intiala/conforma de functionare si dupa consumarea termenului de 14 zile se va relua procesul de returnare a sumelor.

2.4 Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc.

2.5 Echipamente ale căror consumabile au fost desigilate.

2.6 Licențele (Keylock) activate (licențe preinstalate pe notebook-uri, tablete, smartphone, desktop sau alte sisteme)

2.7 Nu se pot returna produse sensibil igienic, cum ar fi: muștiucuri, ancii, căști in-ear, fluierași, ocarine, naiuri, dopuri de ureche, muzicuțe, kazoo, drâmbe, triole (melodica) și camertoane.

2.8 Nu se pot returna cărți, metode de studiu, partituri, colecții de partituri sau alte produse similare

 

3. Nu se pot returna produse din categoria Chitare și din toate subcategoriile Chitare, echipamente și accesorii, aflate în una sau mai multe din următoarele situații, observate în momentul recepționării produsului returnat:

3.1 Produsul conține urme de uzură sau zgârieturi

3.2 Produsul prezintă urme după folosirea stickerelor de orice fel, inclusiv urme de adeziv în urma folosirii accesoriilor de tip pick-guard sau pick-holder

3.3 Produsul este zgâriat în urma utilizării penelor de chitară sau acționării cu unghiile

3.4 Mecanismele produsului au fost tensionate necorespunzător, dincolo de pragul optim de utilizare

3.5 Produsul prezintă zgârieturi pe spatele sau parțile laterale ale acestuia în urma utilizării accesoriilor precum curea de chitară, scăunel de sprijin, în urma atingerii produsului de obiecte abrazive contondente precum fermoar, nasturi, stative fără protecție, cataramă de curea

3.6 Folia de protecție pick-guard a produsului este îndepărtată

3.7 Corzile au fost schimbate cu alt tip decât cele cu care a fost echipat produsul

3.8 Corzile sunt uzate (dacă acestea prezintă urme de pete sau folosirea unor substanțe corozive sau anti-corozive)

3.9 Echipamentele electronice din componența produsului nu funcționează sau prezintă orice alt fel de defecțiune ce nu a fost reclamată în momentul recepționării produsului

 

4. Nu se pot returna produse din categoria Instrumente de suflat și din toate subcategoriile Instrumente de suflat, echipamente și accesorii, aflate în una sau mai multe din următoarele situații

4.1 Folosirea și uzura anciei

4.2 Reglaje ale sistemelor de acordaj (altele decât cele prevăzute de producător)

4.3 Reglarea sau ajustarea pipelor / clapetelor, acțiunii, mecanismelor în cazul flauților, clarinetelor, saxofoanelor și a altor instrumente cu clapete

4.4 Folosirea altor substanțe de întreținere decât cele recomandate de producător pentru glisarea elementelor mobile (ulei de gliss necorespunzător)

4.5 Expunerea produselor în apropierea surselor de căldură intense, sau la temperaturi foarte scăzute

 

5. Nu se pot returna produse din categoria Claviaturi și din toate subcategoriile Claviaturi, echipamente și accesorii, aflate în una sau mai multe dintre următoarele situații

5.1 Clapele prezintă urme de zgârieturi

5.2 Butoanele, potențiometrele, fader-ele și / sau knob-urile prezintă urme de uzură, apăsare, deplasare și rotire violentă, blocare, disfuncționalitate

5.3 Zgârieturi pe oricare dintre părți în urma utilizării stativelor

5.4 Distrugerea sau zgârierea suprafeței de contact a pedalei și / sau a pedalelor incluse

5.5 Afișajul / display-ul sau carcasa acestuia prezintă urme de zgârieturi, folosire improprie, pete etc.

 

6. Nu se pot returna produse din categoria Tobe și percuții și din toate subcategoriile Tobe și percuții, echipamente și accesorii, aflate în una sau mai multe dintre următoarele situații

6.1 Prezintă urme de uzură pe membranele de tobă sau pe suprafețele tobelor electronice

6.2 Mecanismele de fixare, ajustare și / sau montaj nu sunt în stare de funcționare

6.3 Mecanismele de fixare, ajustare și / sau montaj prezintă urme de strângere violentă

6.4 Părțile componente prezintă zgârieturi, urme de substanțe corozive și / sau în urma folosirii stickerelor, inclusiv a elementelor de tip surdină

7. Nu se pot returna produse sigilate care din motive de protecție a sănătății și / sau de igienă care au fost desigilate de cumpărător. Nu se pot returna căștile in-ear, căștile de protecție a auzului etc.

8. Nu se pot returna produsele desigilate care pot afecta mediul înconjurător, precum lichid de fum, spumă de baloane, soluție de polish de chitară, ulei de lamâie, sau produsele desigilate care sunt neprietenoase cu natura, cum ar fi ulei de gliss, sau alte lichide sau elemente de lubrifiere precum uleiurile sau vaselinele de lubrifiere.

9. Returnarea este refuzată în cazul în care nu sunt incluse toate echipamentele și / sau accesoriile cu care au fost livrate produsele precum stativul de note (în cazul claviaturilor), cheia de imbus (în cazul chitarelor), bateria (pentru tunerul de chitară și preamplificator), alimentator de tensiune (în cazul claviaturilor și echipamentelor), manualele de utilizare.

Mentiune 
In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor, defectiunii sau folosirea Licentelor Software cat si punerea intr-o stare ce face imposibila revanzarea lor duce la refuzarea returului.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate; taxele sunt cuprinse intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre client la receptionarea produselor deteriorate/modificate.

De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului în situația unor abuzuri (returnări repetate).

Completează următorului formular:

https://www.musicandmore.ro/formular-retur-produse/

 

16 zile conform conditiilor speciale de returnare Music and More

Perioada de 16 zile(calendaristice) se aplica imediat cu inchiderea perioadei de 14 zile definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992.

In aceasta perioada produsul trebuie returnat in conditii estetice si de functionare perfecte, ca cele ale unui produs nou. Nu se admit exceptii. Acesta este un beneficiu special oferit de catre Tempo Music Impex Srl si nu este supus Ordonanței Guvernului O.U.G. 34/2014. 

Acest serviciu a fost implementat pentru cei care nu au luat inca decizia finala a achizitei, doresc sa faca un cadou pentru o anumita data si doresc achizitia anticipata a produsului, sau pentru orice situatie speciala pentru care utilizatorul nu are un termen precis de testare si utilizare a instrumentului.

Pentru a beneficia de acest serviciu nu este necesara completarea formularului de retur ci doar o scrisoare/email catre adresa: customer@musicandmore.ro, cu titlul: Returnare 16 zile Music and More, Nr de Comanda XXXX.