Seria Roland V-Drums - comparații, asemănări și diferențe

06-03-2019
SERIA ROLAND V-DRUMS - COMPARAȚII, ASEMĂNĂRI ȘI DIFERENȚE

Tobele electronice Roland dețin titlul pentru cele mai versatile instrumente de acest gen din lume, oferind nenumărate opțiuni tuturor toboșarilor, indiferent de nivelul la care se află.


Întreaga gamă Roland V-Drums este lăudată pe de o parte de începători, pentru diversele instrumente ce fac foarte ușor și rapid învățatul, cât și de muzicienii profesioniști, ce pot profita la maxim de opțiunile extrem de flexibile ale acestor kit-uri, pe scenă ori în studio.


Momentan, pe piață există o varietate de tobe electronice Roland, așa că mai jos vom discuta și compara toate modelele, de la cele mai accesibile, pentru cei aflați la început de drum, până la modelele de top, din seria Roland V-Drums.

ROLAND TD-1K


TD-1K este unul dintre cele mai căutate kit-uri de tobe electronice de la Roland, datorită prețului foarte accesibil și calității superbe ale sunetelor încorporate. Acest model vă pune la dispoziție 15 kit-uri de tobe, sortate pe diferite genuri muzicale și stiluri, iar intrarea auxiliară vă va extinde și mai mult opțiunile, oferindu-vă posibilitatea de a vă conecta MP3 player-ul și cânta împreună pe melodiile dvs preferate. Fiind complet electronice, toate kit-urile Roland vin cu intrare dedicată pentru căști, pentru a cânta și repeta în liniște, fără a deranja sau a fi deranjat de factori externi. De asemenea, pedala de kick este silențioasă, fără a sacrifica din calitatea prestației, iar pad-urile sunt foarte comfortabile, fabricate din cauciuc de calitate superioară.

ROLAND TD-1KV


Pentru cei aflați la începutul călătoriei în lumea tobelor electronice sau doar în căutarea unui sound mai „acustic” pentru toba premier, Roland TD-1KV este următoarea opțiune logică, încadrându-se încă într-o zonă de preț comfortabilă. Practic, acest kit este identic cu modelul TD-1K, cu excepția tobei premier, ce este înlocuită cu un V-pad PDX-8, cu fața de mesh, ce oferă un feedback mult mai real, pe toată suprafața, cât și pe rame, precum o tobă acustică. În plus, funcțiile de Coach, Metronom și Recording încoporate în modulul TD-1KV sunt unelte indispensabile pentru cei care iau lecții și doresc a se perfecționa ușor și rapid.

ROLAND TD-4KP


TD-4KP este o tobă electronică portabilă și poate cel mai versatil model entry-level de la Roland, mulțumită design-ului său compact ce îl face perfect pentru muzicienii aflați constant în mișcare ori pentru plasarea în locuri ce nu permit amplasarea kit-urilor complexe acustice. TD-4KP vine echipat cu modulul TD4, ce conține o multitudine de sunete de tobe acustice și digitale, sortate pe genuri și stiluri muzicale, cât și diverse efecte de sunete și percuții alternative. Kit-ul TD-4KP este alcătuit din 3 pad-uri de tip cinel CY5, o pedala de fuscinel FD8, un pad tobă mare și 4 pad-uri personalizabile confecționate din materiale de înaltă calitate. Din păcate, pedala de tobă mare este absentă din kit. Totuși, modelul TD-4KP funcționează cu orice pedală de tobă mare disponibilă pe piață.

ROLAND TD-1DMK


Pentru muzicienii începători și pentru cei de nivel intermediar, kit-ul TD-1DMK este alegerea perfectă. Suntele de înaltă calitate și opțiunile on-board avansate fac din acest kit o unealtă performantă pentru repețitii, acasă și la sală ori pentru înregistrări în studio. Începătorii vor fi plăcut surprinși de cele 15 melodii pre-înregistrate la calitate profesionistă și de cele 10 funcții de Coach din modulul TD-1DMK, ce vor transforma învățatul într-o experiență cu adevarăt specială. Muzicienii avansați vor avea ocazia să se delecteze cu cele 15 kit-uri de tobe înregistrate de experții Roland și de pad-urile cu fețe mesh, ce oferă o experiență mult mai realistă la cântat, fiind dotate cu zone duale de feedback – intensitatea sunetelor diferă în funcție de zona de impact și de forța aplicată asupra lor, la fel ca la un kit acustic. Iar pentru extinderea și mai mare a abilităților de cântare, acest model permite atașarea unei pedale duble la toba mare. Pedala de tobă mare nu este inclusă în kit, dar din fericire orice model de pedală disponibil pe piață este compatibilă cu TD-1DMK.

ROLAND TD17
Celebrul set Roland TD-11 are un urmaș demn, sub forma lui TD17, ce vine la rândul sau în 3 variante, cu diverse upgrade-uri și opțiuni.


ROLAND TD-17KL


Acest kit vine echipat cu modulul TD-17, cu 50 de seturi de tobe și diverse instrumente de percuție, funcții pentru învățat precum Coach Mode și abilitatea de a importa și folosi sunete proprii în modulul TD-17, pe orice pad, programabile în doar câțiva pași. Toboșarii experimentați se pot bucura de un kit mult mai apropiat ca dimensiuni de unul acustic. Toba premier cu fața mesh de 8” este acum mult mai comfortabilă, iar cele 3 tom-uri PD-8A, fuscinelul și pedala de control, cinelul crash și cel ride, împreună cu pad-ul de tobă mare și pedala inclusă fac din TD-17KL un model pregătit pentru orice ocazie.

ROLAND TD-17KV


Următorul upgrade în linia TD-17 vine sub forma lui TD-17KV, iar diferențele majore dintre modelul anterior și acesta constau în dimensiunile mărite ale tobei premier (acum de 12”), cu tensiune ajustabilă și includerea în kit a unor tom-uri cu fețe tip mesh, perfecte pentru show-uri live ori pentru muzicienii ce doresc să facă o tranziție ușoară de la acustic la electronic. De menționat este și opțiunea Bluetooth (disponibilă de altfel pe toate cele 3 modele TD-17) ce îți permite a cânta o dată cu muzica ta preferată, direct de pe mobil sau dispozitivul tău smart, iar modulul TD-17 permite de asemenea înregistrarea și ulterior redarea cântecelor salvate în memorie.

ROLAND TD-17KVX


Cu 2 cinele crash mai mari CY-12C (cu unul mai mult față de modelul anterior), un cinel ride CY-13R mult mai mare, un stativ de fuscinel dedicat, cu pedală atașată și fuscinel mai mare incluse, fac din TD-17KVX un set mult mai primitor pentru muzicienii obișnuiți deja cu tobele acustice și set-up-uri complete. Modulul TD-17 este creierul întregului kit, cu tehnologie de sound modelling preluată de pe modelul clasic de top TD-50, pentru o „acustica” mult mai reală și bine definită în orice situație. Tehnologia de la bord este perfect exemplificată de toba premier, ce poate detecta loviturile pe diferite zone (pe mesh ori pe rame), la diferite intensități și poate reda sunetele întocmai ca pe o tobă reală, acustică. De asemenea, stopurile pe cinele pot fi realizate cu feedback impecabil și realist.

Acestea fiind spuse, seria TD-17 este extrem de fiabilă și personalizabilă, poate fi folosită de o gamă largă de muzicieni și totuși se păstrează într-o zonă acceptabilă de preț.

ROLAND TD-25K


Intrăm acum în sfera kit-urilor de tobe destinate profesioniștilor, iar TD-25K va satisface cu siguranță nevoile chiar și celor mai ambițioși muzicieni, pe scenă ori în studio. Modulul TD-25 stă la baza acestui kit, iar tehnologia Super NATURAL din spatele său se bazează pe modelul clasic TD-30 – un punct în plus pentru maximă expresivitate și calitate. În acest kit sunt incluse o tobă premier PDX-100 de 10”, cu senzori speciali, pentru interacțiune reală cu diferite zone ale tobei (fie pe fața de mesh, rame ori sunete de bețe pe ramă), un fuscinel VH-11 ce se poate atașa pe orice stativ de tobe acustice, o tobă mare KD-9 cu fața textilă pentru un feedback cât mai real și un cinel ride CY-13R de 13” ce dispune de flexibilitate și balans natural al sunetului. În plus, kit-ul dispune și de un cinel crash CY-12C de 12” și de 2 pad-uri tom PDX-6 de 6.5”, plus cadrul pentru montaj. Interfața modulului este intuitivă și meniul ușor de navigat, iar întreaga suprafață de cântat este complet personalizabilă, de la acordajul individual al tobelor, la efecte, volum și intensități ale sunetelor.

ROLAND TD-25KV


Deși la prima vedere TD-25K și 25KV par a fi una și aceeași tobă, TD-25KV îți extinde enorm posibilitățiile și modurile în care cânți, cu și mai multe sunete de calitate superioară incluse pe lângă modelul anterior, suprafețe de cântat mai mari, dar totul la un preț încă acceptabil. Acest model este alcătuit din 2 pad-uri de tip tom PD-85BK, cu fețe mesh mai mari, de 8”, un pad pentru floor tom PDX-100 de 10” și un cinel crash în plus, dotat cu mobilitate și feedback natural, la fel ca pe un set acustic. Aceeași tobă premier de 10” însoțește și acest kit, ce este special creat pentru cei ce doresc o tobă completă, performantă și cu o suprafață mai mare de cântat.

ROLAND TD-50K


TD-50K este cel mai nou model de la Roland și înlocuiește modelul TD-30, sărind în top pe piața kit-urilor de tobe electronice. TD-50K este construit în jurul modulului de sunete TD-50, ce oferă peste 400 de kit-uri, sunete și percuții alternative, toate complet editabile, cu până la 30 de efecte și opțiunea de adăugare a mai multor layere din surse externe, ce pot fi atribuite oricăror zone din kit. Totodată, datorită tehnologiei Prismatic Sound Modelling, aveți la dispoziție sunetele de cea mai înaltă calitate oferite până acum într-un kit electronic. Acest kit vine echipat cu o tobă premier PD-140DS de 14” cu senzori multipli de înaltă rezoluție ce oferă un dinamism și feedback extraordinar și un cinel ride CY-18DR, cele mai noi de la Roland. Pe deasupra, incluse sunt și un fuscinel VH-11, un cinel crash CY-12C, un cinel crash/ ride CY-13R, un cinel ride CY-18DR, o tobă mare KD-120BK, 3 pad-uri tom PDX-100 și stativul pentru montaj. Din păcate, pedala de tobă mare și stativele de premier și fuscinel nu sunt incluse, dar pentru valoarea completă a kit-ului, sunt un sacrificiu minim.

ROLAND TD-50KV


Fără îndoială, cea mai impresionantă realizare a celor de la Roland în materie de tobe electronice pentru profesioniști este TD-50KV. Modelat de inginerii de la Roland după cele mai stricte cerințe ale muzicienilor profesioniști pentru a satisface orice nevoie în aventurile sonice și experimentale ce se pot ivi în mintea cuiva, TD-50KV aduce și un plus de personalizare în joc. Cu diverse modele pentru cutiile de rezonanță și modulul TD-50 la baza sa, acest kit vine însoțit și de un fuscinel mai mare (13”) și modelat exact după unul acustic, cu mobilitate sporită, un pad tom PD-108-BC, un cinel crash CY-14C, un cinel crash/ ride CY-15R (mai grele și cu mobilitate naturală) și de 2 floor tom-uri PD-128-BC, mai late și cu un sunet mai puternic decât pe TD-50K. De asemenea, toba mare KD-140-BC de 14” poate fi personalizată cu un Kick Converter Pad – ideal pentru cei ce preferă aspectul și feedback-ul tradițional al unei tobe mari acustice.

ROLAND TD-50KVX


Într-un final, linia este trasă de Roland TD-50KVX, o tobă ce oferă în plus o nouă tehnologie, sub forma unei tobe mari KD-220 (22”) ce dispune de un sistem mechanic care emulează o tobă acustică și reproduce și „rezistența reală la lovirea aerului” specifică. Toate componentele de mai sus ce vin pe TD-50KV și evident modulul extraordinar TD-50 fac din acest kit un echipament de încredere, nelipsit din arsenalul oricărui toboșar gata să ia cu asalt arene sau care se pregătește de înregistrat următorul album de top.

 

 

Fie că sunteți la început, lucrați în studio frecvent ori aveți nevoie de o prezență scenică profesionistă, tobele electronice Roland vă vor oferi sunete hiper-realiste, totodată lăsându-vă la îndemână posibilitatea de a repeta în tihnă, oriunde, oricând.

Postari

Nu exista recenzii

Adauga recenzie