Jean-Michel Jarre "N-aș fi aici fără sintetizatoare Roland"

24-02-2017
redactat de Music and More

În timpul Conferinței de presă care a avut loc miercuri 18-01-2017, la NAMM Show din Anaheim, California, Roland și BOSS au prezentat premiile oferite pentru întreaga carieră celor doi artisiti monumentali în muzică: compozitorul francez Jean-Michel Jarre (premiul din partea Roland) și chitaristul britanic Andy Summers (Roland & BOSS), chitarist in trupa legendara de rock, The Police.

Seara a început cu Scott Goldman, Vice-Presedinte al MusiCares; Jay Wanamaker, presedinte si CEO Roland Corporation America de Nord și Yoshi Ikegami, presedinte al BOSS Corporation, care a prezentat premiile Roland & BOSS pentru întreaga carieră. Andy Summers, chitaristul cu recorduri de vânzare in muzica rock, alaturi de trupa The Police. a fost printre cei mai influenti muzicieni ai generației sale. Trupa a dominat scena muzicală și mass-media, în anii 1980, cu mai multe albume și single-uri inregistrate, trupa cu care a castigat numeroase premii, printre care mai multe GRAMMY.

Summers a declarat: "Creativitate muzicală este uneori îmbunătățită și încurajată prin toate aceste dispozitive minunate. De-a lungul anilor, produsele pe care le-am folosit de la Roland si Boss, au fost în măsură să deschidă si sa promoveze ceea ce am fost în stare să fac. Don’t Stand so Close to Me’... ‘Walking on the Moon’... ‘Every Breath You Take’ toate aceste hit-uri recomanda utilizarea produselor Roland, iar dacă nu le-aș fi avut, s-ar putea să nu fiu aici astăzi. Eu cred în interacțiunea dintre tehnologie și creativitate muzicală, iar unul poate informa cealaltă parte. Produsele Roland au făcut întotdeauna această interacțiune posibilă. Este un moment interesant, între această tehnologie și muzica exista un parteneriat pentru a împinge creativitatea înainte, și cred că Roland este lider în modul în care o face ".

În continuare, dl Jun-ichi Miki, Roland Corporation CEO si Jay Wanamaker, presedintele Roland Corporation America de Nord , a oferit lui Jarre premiu Roland pentru întreaga cariera. Ca pionier in muzica electronica, Jarre a ridicat genul la noi culmi de popularitate încă de la sfârșitul anilor '70 și 80 și a vândut peste 80 de milioane de albume in intreaga lume. Experiențele sale de concert a deschis calea pentru stat-of-the-art evenimente live in aer liber, pentru deceniile ce au urmat. Începând cu iunie 2013 Jarre a activat în calitate de președinte al CISAC (Confederația Internațională a Societăților pentru Drepturile de Autori și Compozitori), de asemenea, în ultimele două decenii, a fost, purtătorul de cuvânt și ambasador al UNESCO, contribuind la două proiecte-cheie “Water for Life” și “Education for All.”

Jarre a comentat: "Am inceput muzica electronica, înainte ca aceste mașini ciudate să fie numite sintetizatoare - atunci când și eu alaturi de ceilalti, am fost considerati de fapt, o grămadă de nebuni care lucrează cu mașini ciudate; întreaga idee a fost, in sine, deschiderea unor noi uși și teritorii virgine în muzică. Pentru prima dată, am fost capabili de a deveni proprii noștri creatori de sunete. N-aș fi aici fără sintetizatoare Roland."

Jay Wanamaker a remarcat: "Le mulțumim pentru contribuțiile lor alături de Roland, la dezvoltarea muzicii, compozitiei și arta înregistrarii. "

Comment-uri

Nu a fost găsit niciun mesaj

Mesaj nou