Controlerele MIDI Nektar in topul Audiomentor

09-03-2017
redactat de George Burda

Nektar Impact GX49 si Nektar Impact LX49+

Alegerea unui controler MIDI bun pentru productie muzicala nu ar trebui sa fie dificila. Dupa ore in sir de cercetare si analiza, Nektar Impact GX49 si Nektar Impact LX49+ au intrat in topul Audiomentor. Nektar Impact GX49 si Nektar Impact LX49+ trebuie trecute cu vederea cand va ganditi sa achizitionati un controler MIDI.

Un controler MIDI a deventi o piesa foarte importanta intr-un studio. O sa te descurci foarte bine doar apasand note in DAW. Dar daca iti doresti expresivitate in muzica ta sau daca esti in industria filmului, Nektar Impact GX49 si Nektar Impact LX49+ sunt alegerea perfecta. Chestia este ca atunci cand achizitionezi un controler MIDI, se cam potriveste in setup-ul studioului.

Iata atuurile care a facut ca Nektar Impact GX49 si Nektar Impact LX49+ sa intre in acest top facut de Audiomentor.

Nektar Impact GX49

Modelul Nektar Impact GX49 este un controler MIDI simplu si este tot ce ai nevoie pentru a creea muzica. La pretul de 469 de lei in magazinul Music and More, este la fel de atragator ca si Acorn Masterkey 61. Plusurile la modelul Impact GX49 sunt clapele cu o cursa lunga si o actiune placuta iar pe langa aceste lucruri se adauga si butoanele de transport. Butoanele standard de play, stop si inregistrare, plus adaugarea unui comutator loop si a unui buton de fast/rewind. Poti folosi deasemenea un buton de comutare pentru a accesa functii secundare DAW. Aceste functii sunt track up si down sau controale smart cu Logic X.

Modelul Impact GX49 este alimentat prin cablu USB de la computerul sau kit-ul camerei de la iPad. O chestie ce imi place foarte mult la acest model este ca ofera integrare perfecta cu DAW-urile tale favorite. Acesta este tipul de controler MIDI ce duce treaba la bun sfarsit.

Nektar Impact LX49+

Modelul Nektar Impact LX49+ este un controler MIDI cu un pret mic, doar 659 in magazinul Music and More. Acestea incearca sa castige teren in fata controlerelor MIDI premium. Una dintre cele mai bune caracteristici ale modelului Nektar Impact LX49+ este integrare usoara cu majoritatea DAW.

Integrarea controlerelor MIDI cu DAW pare a fi o provocare pentru unele controlere MIDI, dar Nektar Impact LX49+ se pare ca a nimerit-o. Instalarea acestuia a fost destul de usoara. Doar download-ezi programul pentru DAW si cu doar cateva mici retusuri, Impact LX49+ este gata sa fie folosit cu DAW.

Pad-urile sunt foarte sensibile si este o placere sa te joci cu ele, in timp ce slider-ele si potentiometrele se simt foarte stabile. Din pacate nu pot spune acelasi lucru si despre claviatura. Deoarece am cantat la claviaturi cu clape mai bune, se simte o diferenta la apasarea acestora. Dar fara sa fiu prea critic, clapele merg perfect si pe acest model.

O copie a DAW-ului BitWig 8-track este inclusa pe acest model. Un minus importat pe aceasta claviatura este faptul ca nu exista iesiri MIDI. Asta inseamana cu nu o poti folosi pentru a controla dispozitive MIDI. Acest lucru poate fi ignorat daca produci muzica doar cu DAW-ul.

Concluzia

Achizitionand un controler MIDI scump nu inseamna neaparat ca vei produce muzica de top. La sfarsitul zilei tot ce conteaza este talentul si experienta in productia muzicala. Asa ca nu trebuie neaparat sa cheltui multi bani pe un controler MIDI la inceput. Va asteptam in magazinul nostru, Music and More din Bucuresti, pentru a va prezenta o gama variata de controlere MIDI la preturi accesibile.

Comment-uri

Nu a fost găsit niciun mesaj

Mesaj nou