0 Cosul tau COS

Top 3 Drum Machines in 2020, votate de MusicRadar

11-06-2020
redactat de Ion Stanciu
Top 3 Drum Machines in 2020, votate de MusicRadar

Dupa o perioada lunga in care utilizatorii au folosit emulari software de drum machine, variantele hardware au redevenit populare in ultimii ani. La fel ca in majoritatea categoriilor de echipamente, exista un spectru larg din care poti alege, de la modele de buget si distractive, la cele care ofera o multitudine de functii, dar si un pret pe masura.

 

Locul 3 - Elektron Analog RYTM MkII

Cel mai bun drum machine disponibil din punct de vedere al posibilitatilor/functiilor.

PRO: 

Sunete utilizabile, de foarte mare calitate

Multe variante de conectivitate CV si Output

Minusuri:

Se adreseaza muzicienilor care dispun de un buget considerabil

Prea complex pentru unii utilizatori

La baza RYTM MKII se afla un sound engine excelent cu 8 voci analog/digital si un sequencer cu 13 trackuri. MKII suna la fel ca MKI, ceea ce este un lucru bun, schimbarile majore fiind la panoul frontal si la pad-urile de cauciuc, care au fost inlocuite cu unele mai mari si mai moi, astfel usurand procesul creerii unui drum track.

 

Locul 2- Korg Volca Beats

Sunet analog de toba pentru orice buget.

PRO: 

Portabilitate

Usor dar cu o constructie solida

Sunete de calitate

Minusuri:

Conectivitate limitata

Cu un sunet inspirat de clasicul TR-808, Volca Beats are un sound engine analog PCM care este controlat digital, ceea ce inseamna ca modificarea parametrilor poate fi inregistrata in sequencer-ul integrat. La fel ca si la celelalte variante de Volca, conectivitatea este limitata dar acesta se revanseaza prin experienta distractiva pe care o ofera.

 

Locul 1 - Teenage Engineering PO-32

Cel mai bun drum machine pentru un buget limitat

PRO: 

Ultra-portabil

Sunetul nu reflecta pretul redus

Poate fi combinat cu alte Pocket Operator

Minusuri:

Conectivitate limitata

Desi arata ca un calculator de buzunar, seria Pocket Operator este distractiva si surprinzator de flexibila in procesul de a crea sunete. Aceasta ofera 3 variante de drum machine PO-12 rhythm, PO-24 office si PO-32 Tonic. PO-32 ofera functia de a importa sunete din plugin-ul MicroTonic de la Sonic Charge si le permite utilizatorilor de a modifica total sunetele oferite de aceasta. Poti crea un track complet cu cele 64 de pattern-uri integrate si poate fi sincronizat cu alte Pocket Operator. Desi butoanele au dismensiuni reduse si uneori pot fi dificil de apasat, aceste sintetizatoare sunt distractive, au un sunet excelent si pot fi achizitionate la un pret foarte bun - vezi oferta Music and More