Tobe si percutii

Un instrument de percuție este un instrument muzical care este lovit cu mana sau de un bat/perie, inclusiv frecate cu mâna. Cu excepția instrumentelor de suflat și a vocii umane, se crede că familia de percuție sunt cele mai vechi instrumente muzicale.

Secțiunea de percuție a unei orchestre conține cel mai frecvent instrumente de percutie, cum ar fi Timpani, snare drum, bass drum, cymbals, triangle si tamburine. Cu toate acestea, secțiunea poate conține, de asemenea, instrumente non-percusive, cum ar fi fluierele. Tehnicile percusive pot fi aplicate chiar corpului uman, ca și în percuția corpului. Pe de altă parte, instrumentele de la tastatură, sunt incluse in instrumentele de percuție, cum ar fi glockenspiel și xilofon (care nu au tastaturi de pian).

Instrumentele de percuție sunt cele mai frecvent împărțite în două clase: instrumente de percuție în mișcare, care produc note cu un sunet identificabil și instrumente de percuție care produc note sau sunete nedefinite.


Seturile de tobe si instrumentele de percutie sunt elemente esentiale in cadrul multor genuri si subgenuri muzicale. In muzica jazz si rock se folosesc seturile de tobe acustice, in timp ce in genurile de pop, house, minimal sunt utilizate sunete provenite din seturi de tobe electronice si paduri electronice. Deoarece dorim sa oferim o gama cat mai diversificata de produse, veti gasi la MusicandMore, pe langa cele enumerate mai sus, si seturi de tobe pentru copii si incepatori, instrumente de percutie traditionale, echipamente si accesorii, la preturi accesibile.